Web Analytics Made Easy - Statcounter

مردم در کره جنوبی فرزندان کمتری دارند و همین موضوع به یک مشکل در این کشور تبدیل شده است.

به گزارش عصر ایران به نقل از "سی‌ان‌ان"، دولت کره جنوبی اعلام کرد که "نرخ باروری" در این کشور به کمترین میزان خود پس از دهه 1970 رسیده است.

نرخ کلی باروری، میانگین تعداد فرزندانی است که یک زن در طول زندگیش به دنیا می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نرخ در کره جنوبی  به 0.98 درصد یا کمتر از یک فرزند به ازای هر زن  در سال 2018 رسید. این در حالیست که این شاخص در سال 2017 حدود 1.05 در این کشور محاسبه شد.

زنان کره جنوبی علاقه کمتری به داشتن فرزند دارند/ سی‌ان‌ان

از دیگر سو تعداد فرزندان به دنیا آمده در سال 2018 حدود 8.7 درصد کمتر از متولدین سال 2017 هستند. براساس گزارش‌‌های دولت که از سال 1970 به صورت سالانه تدوین می‌شود، میزان فرزندآوری زنان این کشور در 20 سال گذشته با سرعت زیادی کاهش داشته و در سال 2018 به کمترین میزان خود رسیده است.

این آمار کره جنوبی را بخش انتهایی جدول میزان باروری در جهان قرار می‌دهد. این میزان همچنین پائین‌تر از نرخ باروری در ژاپن است که سال‌ها با مقوله کاهش زاد و ولد کودکان در کشورش دست‌و‌پنجه نرم می‌کند. نرخ باروری جمعیت در ژاپن در سال 2018 حدود 1.42 عنوان شد.

نرخ باروری آمریکا در سال 2018  حدود 1.72 اعلام شد. در برخی از کشورهای آفریقایی نیز که اصولا صاحب بیشترین نرخ باروری کشورها در جهان هستند، نرخ باروری به بیش از 5 یا 6 می‌رسد. این در حالیست که کشورها برای حفظ جمعیت پایدار به نرخ باروری 2 یا بیشتر از آن برای رشد جمعیت نیاز دارند.

 نرخ باروری کره جنوبی در 20 سال گذشته کاهش یافته است/ فایننشال تایمز

سی‌ان‌ان نوشت: این موضوع،  اتفاق ناگهانی در کره جنوبی محسوب نمی‌شود و بحران جمعیتی این کشور از مدت‌ها پیش در حال شکل‌گیری است. در سال 2017 نیز رکورد نرخ باروری 1.05 بسیار کم بود و در مقابل نرخ مرگ و میر رشد زیادی را از خود نشان می‌داد.

جمعیت کره جنوبی نیز در حال پیری است. آمار کره جنوبی در سال 2017 -برای اولین بار- حکایت از افزایش تعداد افراد بالای 65 سال نسبت به کودکان و نوجوانان زیر 14 سال داشت. افراد بالای 65 سال یا مسن در این کشور 13.6 درصد از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.

کره جنوبی تنها کشوری نیست که با این مشکل روبه‌رو است. ژاپن نیز مدت‌هاست که با جمعیت سالخورده، کاهش نیروی کار و پائین بودن نرخ تولد مشکل دارد. هر دوی این کشورها از دهه 1970 میلادی با روند کاهش جمعیت روبه‌رو هستند. پیش‌بینی می‌شود تا سال 2065 جمعیت ژاپن از 127 میلیون نفر به 88 میلیون نفر برسد.

براساس اعلام وزارت کار و سلامت ژاپن، در سال 2017 کمتر از 950 هزار کودک در ژاپن به دنیا آمده و در مقابل تعداد مرگ و میر در این کشور به 1 میلیون و 300 هزار نفر می‌رسد.

تغییرات نرخ باروری در ژاپن/ رنگ بنفش: افزایش جمعیت شهری- رنگ قرمز: کاهش نرخ باروری/ سی‌ان‌ان

به گزارش سی‌ان‌ان، دلایل مشابهی در پشت کاهش جمعیت در هر دوی این کشورها وجود دارد. یکی از اصلی‌ترین آنها فرهنگ کار ناسالم و طاقت‌فرساست که تعادل بین زندگی کاری و خانوادگی را بر هم زده و زندگی را برای شهروندان این 2 کشور دشوار می‌کند.

دولت ژاپن اقدامات مختلفی را برای بهبود این شرایط و معکوس کردن اوضاع کنونی انجام داده است. در سال 2017، حدود  2 هزار میلیارد ین (18 میلیارد دلار) را برای گسترش پیش‌دبستانی‌های رایگان و کاهش زمان انتظار در مراکز مراقبت اختصاص داد.

دولت کره جنوبی نیز در سال گذشته حداکثر ساعات کاری خود را از 68 ساعت به 52 ساعت کاهش داد. این اتفاق پس از اظهار نظر کارشناسی مبنی بر رابطه مستقیم نرخ باروری و رابطه مستقیم آن با محرک‌های رشد اقتصادی اتفاق افتاد.

از طرفی "تِرند" جدید و مد شده بین زنان و مردان کره‌جنوبی اجتناب یا تاخیر در ازدواج است. براساس آمار موسسه بهداشت و امور اجتماعی کره جنوبی، طیف وسیعی از افراد بین 20 تا 44 سال کره جنوبی مجرد هستند. در این میان 54 درصد از آقایان و 64 درصد از خانم‌های مجرد -که در ارتباط مشخص با کسی نیستند-، تنها بودن را  ترجیح می‌دهند.

زندگی مجردی در کره جنوبی مد شده است/ سی‌ان‌ان

بسیاری از جوانان کره جنوبی اعلام کرده‌اند که وقت، پول و ظرفیت احساسی برای آشنایی با افراد دیگر (برای آشنایی و ازدواج) را ندارند. با این وجود، این افراد اوقات بیکاری خود را با شرکت در دوره و کلاس‌های مختلف برای افزایش مهارت‌های کاری خود می‌گذراند. در کره جنوبی استادان کالج و دوره‌های مختلف دانشجویان خود را به ازدواج و ملاقات‌های هدفدار برای تشکیل خانواده تشویق می‌کنند.

ژاپن در این زمینه پا را فراتر نهاده است. یک شهر کشاورزی در غرب ژاپن به ازای تولد فرزند اول 100 هزار ین (879 دلار) و به ازای تولد فرزند دوم 150 هزار ین ( 1335 دلار) و برای تولد فرزند پنجم 400 هزار ین (بیش از 3500 دلار) پرداخت می‌کند.

به نظر می‌رسد این سیاست جواب داده و بین سال‌های 2005 تا 2014، میزان باروری این شهر از 1.4 به 2.8 افزایش یافته است.  

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کره جنوبی کاهش نرخ باروری ژاپن اقدامات افزایش جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۵۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم

صابر جباری، در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تمایل به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت دارم
  • لطیفی: به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت تمایل دارم
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • نرخ فرزندآوری در مادران جوان صعودی شد
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند