Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@02:41:22 GMT

کاهش جمعیت کودکان ژاپن رکورد زد

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۶۳۴۹۹

کاهش جمعیت کودکان ژاپن رکورد زد

تهران - یرنا - به گزارش اداره آمار ژاپن، جمعیت کودکان این کشور برای سی و هشتمین سال متوالی با کاهش چشمگیر مواجه شده و جمعیت زیر 15 سال ژاپن به کمترین میزان خود در 60 سال گذشته رسیده است.

به گزارش ایرنا ، روزنامه ژاپن تودی روز یکشنبه نوشت ، تعداد کودکان زیر 15 سال در ژاپن تا ماه آوریل سال جاری 15.22 میلیون نفر محاسبه شده که نسبت به سال گذشته 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 درصد یا 180 هزار نفر کاهش داشته است.
این تعداد کودک ، کمترین تعداد کودکان زیر 15 سال ژاپن از سال 1950 میلادی ، پس از جنگ جهانی دوم در این کشور است.
این آمار روز شنبه 4 مه (14 اردیبهشت)، درست یک روز پیش از روز جهانی کودک در ژاپن منتشر شده است.
نرخ زاد و ولد در ژاپن به دلیل عدم حمایت از زنان شاغل که وظیفه سنگین فعالیت خارج از منزل و وظایف سنتی داخل منزل را به دوش می کشند و همچنین ساعات کار طولانی و هزینه بالای تحصیل، هر سال کاهش میابد.
به نوشته این روزنامه، کودکان12.1 درصد از کل جمعیت ژاپن را تشکیل می دهند که پس از کره جنوبی با 12.9 درصد و آلمان و ایتالیا با 13.4 درصد، ژاپن در رتبه سوم کشورهای جهان با تعداد کودکان کم قرار می گیرد.
بر اساس آخرین آمار دولت ژاپن، تعداد زاد و ولد در سال 2018 میلادی در این کشور 921 هزار نفر بود که پایین ترین حد از سال 1899 در این کشور است ؛ کل جمعیت ژاپن با کاهش 448 هزار نفری به 126 میلیون نفر رسیده است؛ پیش بینی می شود تا سال 2050 میلادی جمعیت ژاپن به پایین تر از 100 میلیون نفر برسد.
«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن در این باره می گوید که پیری جمعیت و کاهش نرخ زاد و ولد، بحرانی ملی تلقی می شود و اعلام کرد تمام تلاش خود را برای تسهیل روند فرزندآوری زوج هایی که به دلیل شرایط اجتماعی و مالی از آن سر باز می زنند، به کار خواهد بست.
«تارو آسو» وزیر اقتصاد ژاپن اوایل سال جاری میلادی به دلیل سرزنش زوج هایی که تمایلی به فرزند آوری ندارند، مجبور به معذرت خواهی شد.
وی با مقصر دانستن زنان در روند کاهش جمعیت این کشور گفت: برخی بر این باورند مشکل جامعه ژاپن افزایش جمعیت سالمند این کشور است، اما مسئله بحرانی کسانی هستند که تمایلی به فرزند آوری ندارند.
آسو افزود: پیری جمعیت در کنار کاهش تعداد کودکان به دلیل عدم تمایل زنان به باروری و فرزند آوری مشکلاتی را در بلند مدت به وجود خواهد آورد.
سال 2017 نیز وزیر بهداشت ژاپن زنان را ماشین تولید مثل خواند و گفت که فرزند آوری وظیفه تمام زنان است.
امروز مساله سالمندی فقط مختص ژاپن نیست و کشورهای دیگری نظیر روسیه، رومانی، مجارستان و چین با سالمندی سریع جمعیت رو به رو هستند؛ چین نیز از سال 2016 میلادی تصمیم گرفت قانون منع تک فرزندی را تصویب کند.
**آساق**9470**1104**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي ژاپن جمعيت جوان پيري جمعيت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۶۳۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل کاهش نرخ باروری در کشور

 علی اکبر محزون عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر می گردد. در اولین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای اولین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۱/۳ درصد بود از همان سال‌ها هشدارهای رشد جمعیت آغاز شد. سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و بعد از انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد. هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده ۵/۶ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد. درسال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تایید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و مواحده طرح کنترل جمعیت در سطح بین الملل تحت عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشورما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلا پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آنها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

وی در ادامه گفت:، اما به تعبیر خودم این‌ها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث تنگ دستی که ناشی از افزایش فرزند می شود. بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که باعث پیشرفت فردی آنها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزند آوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه باعث شد تحرک اجتماعی و فرزند آوری در مقابل هم قرار گیرند؛ و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

وی تاکید کرد: بر روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت بگیرد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همینطور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم.

جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله اول ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر و در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند. چرا که بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند. 

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاهای اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • جام ملتهای فوتسال آسیا؛ تیم ملی ایران در آستانه رسیدن به 300 امتیاز و هزار گل
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • هزاران کودک بی سرپرست و پناهجو در اروپا ناپدید شده اند
  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال
  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال در اروپا
  • ایلکای گوندوعان و تبدیل شدن به بهترین نسخه پاسور خودش / عکس