Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-02@23:09:58 GMT

کاهش بی‌سابقه نرخ تولد در ژاپن

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۶۱۸۲۲

ساعت24-آمارهای دولتی ژاپن حاکی از کاهش بی‌سابقه نرخ تولد در این کشور از زمان ثبت این آمار در سال ۱۸۹۹ میلادی است.

 سال هاست که ژاپن شاهد کاهش در جمعیت خود بوده و این امر کارشناسان و قانون گذاران را به بررسی پیامدهای اقتصادی و اجتماعی این روند واداشته است.

روز گذشته (جمعه) وزارت بهداشت، کار و رفاه ژاپن برآورد کرد که تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی ۹۲۱ هزار نوزاد در این کشور متولد خواهند شد که ۲۵ هزار نوزاد کمتر از سال گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نرخ تولد و مرگ و میر در ژاپن نشان می دهد که سرعت سقوط جمعیتی این کشور رو به افزایش است.

بر اساس اعلام موسسه ملی جمعیت و امنیت اجتماعی ژاپن، جمعیت این کشور که هم اکنون ۱۲۷ میلیون نفر است، می‌تواند به کمتر از ۱۰۰ میلیون نفر در سال ۲۰۴۹ میلادی برسد.

ژاپن تنها با کاهش جمعیت طی دوره ای طولانی مواجه نیست، بلکه این بدان معناست که ساکنان این کشور با کمبود نیروی کار نیز رو به رو شده اند. تحقیقات حاکیست تا سال ۲۰۳۶ میلادی یک سوم جمعیت ژاپن را سالمندان تشکیل خواهند داد.

وزیر ارتباطات و امور فرهنگی ژاپن نیز اعلام کرده برای اطمینان از این که ژاپن در مسیر رشد اقتصادی پایدار باقی خواهد ماند، باید به مسئله نرخ تولد و پیری جمعیت توجه کنیم.

وی همچنین از اتخاذ بسته جدید سیاست های اقتصادی دولت در سال ۲۰۱۷ میلادی برای حل این معضل خبر داد و گفت: این برنامه جهت ترویج نوآوری سیستم های تامین مانند روبات ها، همچنین انقلاب توسعه منابع انسانی، جهت فراهم آوردن یک سیستم امنیت اجتماعی برای سالمندان و جوانان ژاپنی و همچنین نیروی کار این کشور برای حمایت از تربیت و مراقبت از کودکان طراحی شده است.

ژاپن در حال حاضر به دلیل کمبود نیروی کار برای برخی کارهای روزمره به روبات ها روی آورده است. این روبات ها در رستوران ها، فروشگاه ها و بانک ها مورد استفاده قرار می گیرند. صندوق بین المللی پولی و مالی نیز سال گذشته اعلام کرد به دلیل کمبود نیروی کار روبات ها به زودی در مدارس، بیمارستان ها و حتی معابد نیز به کار گرفته خواهند شد.

قانون گذاران همچنین در ماه دسامبر اقداماتی ترتیب دادند تا کارگران خارجی بیشتری برای مدت زمانی طولانی تر و حتی در برخی موارد دستیابی به شهروندی این کشور به ژاپن ورود یابند.

نرخ تولد تنها در ژاپن سقوط نمی کند. کره جنوبی نیز از کشورهایی است که یکی از پایین ترین نرخ های باروری را در سراسر جهان به خود اختصاص داده است. همچنین طبق اعلام بانک جهانی در سراسر جهان نرخ باروری بیش از ۵۰ درصد سقوط کرده است. به طوری که از ۴.۹۹ در سال ۱۹۶۰ میلادی به ۲.۴۴ در سال ۲۰۱۶ میلادی رسیده است.

به گزارش رادیوی عمومی ملی ایالات متحده، محققان ژاپنی نیز دریافته اند که میان افراد سنین ۱۸ تا ۳۴ ساله در این کشور نزدیک به ۷۰ درصد از مردها و ۶۰ درصد از زن ها مجرد و تنها زندگی می‌کنند. اما این امر لزوما دلیل کاهش تولد نوزادان در این کشور نیست. یکی از عوامل اصلی می تواند کمبود شغل های پایدار برای جوانان ژاپنی باشد. از دهه ۱۹۹۰ میلادی قوانین کار ژاپن تغییر کرده و کارهای نیمه وقت و قراردادی افزایش یافته است. این مسئله می تواند مسیر زندگی افراد را تغییر داده و منجر به این شود که مردان به دلیل این که توان حمایت مالی از یک زندگی را ندارند، ازدواج نکرده و خواهان بچه دار شدن نیز نباشند.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۶۱۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان از به صدا در آمد زنگ خطر جمعیتی در کاشان به صدا درآمد و گفت: زایمان در سال ۱۴۰۲، پنج درصد کاهش یافت. - اخبار استانها -

عباس آزادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن اشاره به هفته سلامت و کاهش پنج درصدی زایمان در سال 1402،  اظهار داشت: در سال 1401، هفت هزار و 325 زایمان در کاشان انجام شده بود که این تعداد در سال 1402 به شش هزار و 931 نفر کاهش یافته است.

وی با اشاره به تلاش‌های انجام شده برای افزایش زایمان طبیعی و کاهش عمل سزارین، ابراز داشت: تعداد زایمان طبیعی در سال 1401، سه هزار و 187 نفر بود که این تعداد در سال 1402 به سه هزار و 317 نفر افزایش یافته است.

آزادی همچنین از افزایش زایمان‌های بی‌درد در کاشان خبر داد و گفت: با استفاده از روش‌های مختلف، زایمان‌های بی‌درد از 3.67 به 4.58 درصد افزایش یافته است در حالی که این رقم باید به 40 تا 50 درصد برسد تا بانوان خاطره خوشی از زایمان داشته باشند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای افزایش زایمان طبیعی با قرار دادن مشوق‌های مختلف تاکید کرد: تلاش برای افزایش زایمان طبیعی و بی درد در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.

وی نیروی جوان را عامل پیشرفت در همه عرصه‌ها دانست و گفت: اگر جمعیت نداشته باشیم، هر چقدر هم تکنولوژی داشته باشیم موفق نخواهیم بود و از این رو افزایش زاد و ولد جوانی جمعیت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

آزادی با اشاره به احترام و حمایت‌های لازم از مادران باردار، بر لزوم ترویج فرهنگ قناعت در جامعه تأکید کرد و گفت: در قدیم چندین خانوار در یک خانه سکونت داشتند و قناعت داشتند، اما امروز معتقدند هر یک نفر از فرزندان خانواده باید یک اتاق مجزا با همه امکانات داشته باشد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه امروز با پدیده پیری جمعیت و کهنسالی روبه‌رو هستیم، تصریح کرد: نیروی کار در کشورهای در حال توسعه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و از این رو جوانی جمعیت نقش بسزایی دارد.

انتهای پیام/801/

دیگر خبرها

  • ین ژاپن بالا رفت
  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • روز معلم در این کشور هر روز جشن گرفته می‌شود
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود
  • کمرنگ شدن محافظه کاری و شتاب تحولات اجتماعی در استانبول