Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@17:07:45 GMT

ژاپن شرایط ورود دختران به دانشگاه سخت تر کرد

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۸۷۸۸۷

ژاپن شرایط ورود دختران به دانشگاه سخت تر کرد

رسانه های ژاپنی گزارش داده اند که وزارت علوم این کشور شرایط ورود دختران به دانشگاه ها را سخت تر کرده است تا آنها مجبور شوند بعد از ناکامی در دانشگاه، راه ازدواج و فرزندآوری را در پیش گیرند.

ایران آنلاین /بر این اساس مقامات وزارت علوم ژاپن تصمیم گرفته‌اند سطح نمره قبولی دختران در دانشگاه ها را افزایش دهند تا به این شکل مانع از ورود آنها به دانشگاه شوند به طوری که تعداد دختران در مقایسه با پسران در سطح 30 به 70 درصد باقی بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گزارش شینهوا آمده است دختران ژاپنی باید 35 درصد بیشتر از آنچه تا کنون برای ورود به دانشگاه‌ به عنوان حداقل نمره نیاز داشتند، کسب کنند این رقم برای ورود به رشته‌های خاص مانند پزشکی با افزایش بیشتری مواجه بوده است.
دانشگاه پزشکی توکیو یکی از دانشگاه هایی بود که نتیجه آزمون ورودی را دستکاری کرده تا تعداد دانشجویان دختر در این دانشگاه را محدود کند موضوعی که خود دانشگاه نیز بعد از رسانه ای شدن به آن اعتراف کرد.
هیات تحقیق و تفحص داخلی این دانشگاه بعد از بررسی های خود دریافته است که به نمره دختران شرکت کننده در آزمون این دانشگاه هیچ نمره اضافه نشده است در حالی که به برخی از پسران بین یک تا 30 نمره اضافه شده است.
اما بعد از رسانه ای شدن این موضوع، سفارتخانه تعدادی از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و فنلاند از دانش آموزان دختر ژاپنی دعوت کردند تا برای تحصیل در رشته پزشکی به این کشورها بروند.
سفارت فرانسه در توکیو یک پیام و نموداری را همراه با آن، در حساب توییتر رسمی خود منتشر کرده در این پیام، توضیح داده شده است که بیش از ۶۰ درصد دانشجویان پزشکی در کل دانشگاه های فرانسه را زنان تشکیل می دهند در این پیام از تحصیل دانشجویان دختر ژاپنی در فرانسه استقبال شده است.
سفارت فنلاند در توکیو نیز در توییتی گفته است فنلاند سومین کشور جهان با بیشترین نسبت پزشکان زن است و نیز اینکه این کشور، از شیوه های کاری منعطف و توازن میان زندگی کاری و زندگی شخصی حمایت می کند.
بسیاری از کاربران، این پیام ها را ارج نهاده و آنها را تشویق کننده خوانده اند و آن را بازنشر داده اند.
تحقیقات نشان می دهد دختران تحصیلکرده ژاپنی تمایلی برای ازدواج و فرزند‌آوری ندارند و این موضوع به یک معضل مهم جامعه ژاپن تبدیل شده است.
آمار رسمی دولت ژاپن نشان می دهد جمعیت این کشور برای نهمین سال متوالی کاهش یافته و در پایان سال 2017 میلادی به حدود 127 میلیون نفر رسیده است.
سازمان بهداشت جهانی نسبت به این روند هشدار داده و اعلام کرده است شمار سالمندان 65 سال به بالا در ژاپن، اکنون 27.7 درصد از کل جمعیت کشور را شامل می شود که نشان از پیر شدن سریع جامعه دارد.
با این حساب اکنون ژاپن به نسبت کل جمعیت بیشترین شمار سالمندان را در سراسر دنیا دارد و یکی از پیرترین کشورهای دنیا محسوب می شود.
جمعیت نزدیک به 40 منطقه از میان 47 منطقه، استان و شهر در این کشور در سال 2017 میلادی نسبت به سال قبل از آن کاهش چشمگیری داشته است.
همچنین بر اساس این آمار برای اولین بار شمار خارجیان با عبور از مرز دو میلیون نفر در ژاپن به دو میلیون و 60 هزار نفر رسیده است که نشان می دهد این کشور به نیروی کار بیشتری نیاز دارد.
اگرچه دولت ژاپن در سال های اخیر برای افزایش جمعیت، تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته است اما به باور کارشناسان اجتماعی این کشور، کاهش جمعیت ژاپن دلایل مختلفی دارد.
«یوکی گندا» (Yuki Genda)، استاد دانشگاه علوم اجتماعی توکیو کم شدن امید به زندگی، مشکلات اقتصادی و نابرابری های اجتماعی را از دلایل اصلی کاهش جمعیت در کشور ژاپن می داند.
او معتقد است نداشتن نظری خوشبیانه به آینده در سال های اخیر به شدت در میان مردم ژاپن افزایش یافته و این زنگ خطری برای دولتمردان ژاپنی به حساب می آید.
دولت ژاپن پس از ناکامی در رابطه با افزایش جمعیت این کشور، در سال 2015 دست به ابتکاری جدید زد و بودجه ای را به برگزاری مراسم ویژه همسریابی در کشورهای مختلف برای اتباع خود اختصاص داده بود تا کشور را از مشکلی که به آن دچار شده نجات دهد.
در این طرح که به «طرح تشویقی شینزو آبه» نخست وزیر این کشور مشهور بود، مبلغ سه میلیون ین (29 هزار و 527 دلار) از بودجه کشور به هر زوج به عنوان برنامه های تشویقی افزایش جمعیت اختصاص یافت.
هدف این برنامه، معکوس ساختن نرخ منفی افزایش جمعیت ژاپن اعلام شد که به سرعت در حال افزایش است.
حمایت از ازدواج، کانون خانواده و تشویق زوج های جوان به فرزندآوری یکی از مهمترین راهبردهای رهبران ژاپن برای افزایش نرخ زاد و ولد در این کشور است.
مقام های ژاپنی پیش بینی کرده اند اگر روند فعلی زاد و ولد همچنان ادامه یابد ژاپن حدود یک سوم از جمعیت خود را در 50 سال آینده از دست خواهد داد.  / ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۸۷۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم

محمد علی زلفی گل، وزیر علوم در مراسم آیین نکوداشت اعضای هیئت علمی کشور گفت: شهدای علمی نشان دادند که دشمن از پیشرفت علم و فناوری در هراس است. در دوران شیوع بیماری کرونا دانشمندان پزشکی، مهندسی و انسانی کمک کرده تا سلامت جسمی و روحی مردم ایران حفظ شود. 

وی ادامه داد: دنیای مدعی حقوق بشر و آزادی واردات واکسن کرونا را تحریم کرده بودند. 

زلفی گل ادامه داد: افتخار وعده صادق و اقتدار ایران خروجی دانشگاه های کشور است.علم و فناوری جدید فرهنگ تازه ای را خرق خواهد کرد. 

وزیر علوم بیان کرد: استادان سرمایه های نمادین کشور هستند و استادان در هر نقطه ای سبب ارزش بیشتر پیدا کردن آن مناطق خواهد شد. مرجعیت علمی. شاکرد پروری از جمله الویت های وزارت علوم است. 

زلفی گل تاکید کرد: کشورگشایی مشروع از طریق علم و فناوری همچنین تولید دانش است. جامعه فرهیخته دانشگاهی را باید قدر بدانیم و سرمایه گذاری در حوزه علم و فناوری بهترین سرمایه گذاری کشور است.

وزیر علوم افزود: بر اساس ابلاغیه ها ۱۵ درصد بودجه دانشگاه ها به پژوهش و ۵ درصدنیز به امور فرهنگی اختصاص پیدا کند. 

وی گفت: علامه مطهری با خون خودش رسالت انبیا را تقویت کرد و به ما آموخت که شهدا و استادان بعد از حیات نیز اقدامات سان اثر بخش است.

در ادامه مراسم،  حجت الاسلام مصطفی رستمی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها گفت: در مراسم   جریان مداوم علمی در کشور بسیار درخشان بوده است. 

وی ادامه داد:  اگر بنا بر بروز اتفاقات مورد نظردر کشور هستیم باید به سمت علم و دانش همچنین تکریم استادان علمی حرکت کنیم. 

وی بیان کرد: اگر جریان علمی کشور در کنار دفاعی قرار نمی گرفت،  وعده صادق به خوبی انجام نمی گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در افغانستان
  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در شمال افغانستان
  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد
  • جزئیات جایزه ملی جوانی جمعیت تشریح شد؛ ضرورت افزایش ظرفیت دکتری جمعیت شناسی در دانشگاه‌ها
  • ضرورت افزایش ظرفیت دکتری جمعیت شناسی در دانشگاه‌ها/ تعامل ستاد جمعیت و فضای دانشگاهی کشور+فیلم
  • حل بحران سالمندی جمعیت، عزم ملی را می‌طلبد
  • خانه‌های هلال در کشور به ۸۰۰۰ خانه افزایش می‌یابد
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • اقتصاد ژاپن دست پُر آمد