Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرآیند مسن تر شدن جمعیت چین سریع تر از چیزی است که مقامات این کشور تصور می کردند و کمبود کارگر، دانش آموز و نوزاد در چین به سطح هشداردهنده ای رسیده است.

به گزارش ایسنا به نقل از ساوث چاینا مورنینگ پست، هر چند آمار رشد اقتصادی چین که هفته پیش منتشر شد نشان می‌دهد این کشور در حال نزدیک شدن به آمریکا- بزرگ‌ترین اقتصاد جهان- است، اما برخلاف سایر شاخصه ها، آمار موالید پتانسیل بلندمدت چین برای گرفتن جای آمریکا را تحت الشعاع قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آن طور که دفتر ملی آمار چین اعلام کرده است، ۱۷.۲۳ میلیون نوزاد در سال ۲۰۱۷ در چین به دنیا آمده اند که به نسبت دوره مشابه سال قبل کاهشی ۶۳۰۰۰۰ نفری را نشان می دهد. این تعداد بسیار کمتر از انتظار مقامات کمیسیون بهداشت و خانواده چین برای تولد ۲۰ میلیون نوزاد تحت سیاست دو فرزندی جدید در کمترین سطح است.

باید توجه کرد که معجزه اقتصادی چین در چهار دهه گذشته فاکتورهای متعددی داشته است که یکی از کلیدی‌ترین آن‌ها، نیروی کار فراوان این کشور بوده است. صدها میلیون کارگر چینی خانه‌های روستایی خود را ترک کردند تا در کارخانه‌ها و اماکن صنعتی کار کنند و این مساله منجر به رشد سریع اقتصاد و توسعه یافتگی سریع شد.

سیاست تک فرزندی چین که در کنار آزادسازی اقتصاد از بخش دولتی همراه شد باعث افزایش شکاف جمعیتی به ویژه سهم بازار کار از جمعیت شد. از یک طرف جمعیت بی شمار نوزادان متولد شده در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ برای تولید کارآمد بسیج شدند و از طرف دیگر به آن ها اجازه داده شد تنها یک فرزند داشته باشند و تربیت فرزندان به اولویتی کم اهمیت تر از تولید تبدیل شد.

آیا چین مسیر ژاپن را در پیری جمعیت خواهد رفت؟

با مسن شدن جمعیت کاری چینی‌ها و کسری تامین نیروی کار جدید، بار روی دوش سیستم بازنشستگی و خانوارها و به بیانی دیگر کل کشور، در حال سنگین‌تر شدن است. متاسفانه آمادگی چین برای یک جامعه مسن کافی نبوده است و مشکلاتی چون کمبود امکانات مراقبت از سالمندان، نشان دهنده سیاست کنترل موالید ناکارآمد است.

در ثانی جمعیت میان سال چین در سال گذشته به حدود ۳۷.۴ درصد رسیده است و به بیانی دیگر، جمعیت چین ۱۰ سال پیر تر از جمعیت هند است که برخی معتقدند اکنون پرجمعیت ترین کشور دنیا به شمار می رود. هرم سنی چین در روندی خلاف با توسعه رفاه و بازرگانان به پیش می رود چرا که جمعیت میان سال تقاضای کمتری برای مسکن، آموزش، سرگرمی و محصولات مصرفی دارد.

اقتصاد چین در دو دهه اخیر بسیار نیرومند بوده است که یکی از دلایل مهم این امر متولد شدگان دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ بوده‌اند که به سن کار رسیده‌اند و در شهرها و شهرستان‌ها ساکن شده‌اند، این موهبت اکنون با شروع روند کاهشی موالید در چین از بین می رود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۶۷۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان

به گزارش تابناک اقتصادی؛ سال ۱۴۰۲ در زیست بوم نوآوری و فناوری ایران،‌ سرشار از رویش ها و شکفتن ها بود. در این سال تحولات فراوانی در زمینه ی علم و فناوری در کشور رخ داد، این تحولات مسیر مشارکت شرکت های دانش بنیان و مردم را در عرصه ی تولید و رونق اقتصاد دانش‌بنیان هموار کرد. از این تحولات می توان به راه اندازی ستادهای جدید اقتصاد دانش‌بنیان تا اجرای آیین نامه جدید ارزیابی شرکت های دانش بنیان و....... اشاره کرد؛ این تغییر و تحولات درواقع نویدبخش دستاورد ها و توفیقاتی عظیم در آینده ای بسیار نزدیک است.

رشد چشمگیر و پرشتاب تعداد شرکت های دانش بنیان و افزایش حدود ۲۰۰ درصدی صادرات دانش بنیان کشور در یک سال اخیر، نشان دهنده بسترسازی مناسب، پویایی و رشد جهشی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و فضای مساعدی است که در راستای تحقق شعار امسال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» در عرصه اقتصاد دانش‌بنیان کشور فراهم شده است.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در خصوص شعار سال و رشد اقتصاد دانش بنیان بیان کرد: باید به موضوعات جوان، علم و دانش توجه ویژه ای کرد. گیرایی و  انگیزه برای کسب اطلاعات علمی در یک جوان می تواند موثر در پیشرفت دانش بنیان باشد. با توجه به شعار سال، مشارکت مردم در جهش تولید و جذب نخبگان و استعدادها در شرکت های دانش بنیان مهم است. بنابراین باید در جهت رشد و توسعه ی  این شرکت ها حمایت لازم از آن ها صورت گیرد.

کیومرث سرمدی در ادامه تصریح کرد: عمده دغدغه ی مردم و مسئولین به خصوص مقام معظم رهبری موضوع معیشت و اقتصاد مردم است در واقع شعار امسال هم که مقام معظم رهبری آن را مشارکت مردم در تولید خواندند، حمایت از شرکت های دانش بنیان با هدف آوردن مردم پای کار و استفاده از علم و توان بالای آن هاست. در این شرایط جوانان با انگیزه و با استعداد، نخبگان و افرادی که توانایی بالایی دارند می توانند بیایند و رشد تولید را افزایش دهند. مردمی سازی اقتصاد کشور و جهش تولید و توسعه صنعتی کشور با مشارکت مردم، مبتنی بر توسعه ی اقتصاد دانش بنیان با دانش بنیان شدن صنایع بزرگ به کمک شرکت های تواتمند دانش بنیان است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: باید توجه به بومی گزینی، داشته ها و توانمندی های داخلی و ایجاد ارزش افزوده در زنجیره ی تولید به گونه ی حمایتی باشد یعنی تولید کننده به توسعه ی تولید داخلی تشویق شود، درواقع باید هم شرکت های دانش بنیان تولید کننده تشویق شوند و هم از طرفی وزارت خانه ها و ارگان های دولتی، بخش های خصوصی را مجاب کنند تا تولیدات شرکت های دانش بنیان را خریداری و استفاده نمایند. در این شرایط قطعا تولید کنندگان در رشد تولید و همچنین افزایش کیفیت تشویق می شوند.

 

دیگر خبرها

  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • کشورهایی با ماهرترین نیروی کار
  • ژاپن چگونه سیل را مدیریت می‌کند؟ + فیلم
  • اقتصاد پاشنه آشیل کشور است
  • اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است نه سامانه مودیان
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • کارگران رکن اصلی اقتصاد کشور هستند
  • روز معلم در این کشور هر روز جشن گرفته می‌شود
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • اقتصاد ژاپن دست پُر آمد