Web Analytics Made Easy - Statcounter

تغییر کاینه به معنای استفاده از افراد توانمند ، خوش فکر و عالمی است که اتفاقا رئیس جمهورباید برای رسیدن به این مهم بدون توجه به جناحی نگری سیاسی ترکیب خاصی از افراد توانمند در جناح خای مختلف کشور را انتخاب کند. اینکه عنوان می شود لازم است مدیران شایسته از مجموعه جناح ها در دولت حاضر باشند به دلیل افزایش بیشتروحدت نظر و نیاز مبرم کشور به وحدت نظر وحمایت همه قوا از فعالیتهای اقتصادی به نفع کشور وتولید ملی است

اختصاصی قدس آنلاین- تغییر کابینه و انتخاب وزرای توانمند که قادر به تغییر شرایط اقتصادی کشور باشند از مهمترین موضوعاتی است که در گفت و گوی قدس آنلاین با دکتر عباسعلی زالی استاد دانشگاه تهران به آن پرداخته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زالی که علاوه بر ریاست مرکز آمار ایران در دولت های سازندگی و اصلاحات، سکاندار وزارت جهاد کشاورزی در سال های دفاع مقدس نیز بوده است در این گفت و گو می گوید: تشکیل کابینه ای متشکل از همه جناح های سیاسی، درکنار عزم ملی و وحدت نظر می تواند منجر به شکوفایی و رشد اقتصادی در سالهای آتی شود.

زالی با تاکید بر لزوم تغییر کابینه و افزایش وحدت در میان تمام قوای کشور به خبرنگار قدس آنلاین گفت: در این روزها که در آستانه تغییر دولت و به تبع آن تغییر کابینه هستیم انتظار می رود رئیس جمهور با چینش کابینه ای توانمند به دنبال پاسخگویی به مشکلات کشور باشد تا به نوعی بتواند دلایلی را که موجب به وجود آمدن مشکلات اقتصادی شده است ساماندهی کند. وی در ادامه افزود: اینکه مقام معظم رهبری بر تحقق و استفاده از سیاست های اقتصاد مقاومتی تاکید دارند نشان دهنده این موضوع است که برای از بین بردن مشکلات ریشه ای نیازمند تغییر روش و تاکتیک هستیم و اگر روشمان را تغییر ندهیم یقینا تحقق اقتصاد مقاومتی به دلیل وجود همان ریشه های قدیمی و دست و پاگیر به تعویق افتاده و محقق نخواهد شد. طبیعتا پرداختن به مسائل فرعی در اقتصاد و بی توجهی به مسائل اصلی و کلان ما را از رسیدن به اهداف اصلی اقتصادی باز داشته و باعث می شود همچنان با مشکلات اساسی در حوزه های اقتصادی، صنعتی و سرمایه گذاری رو به رو باشیم. وزیر اسبق کشاورزی تصریح کرد: تغییر کاینه به معنای استفاده از افراد توانمند، خوش فکر و عالمی است که رئیس جمهور باید بدون توجه به جناحی نگری سیاسی ترکیب خاصی از افراد توانمند در جناح های مختلف کشور را برای این مهم انتخاب کند. اینکه عنوان می شود لازم است مدیران شایسته از مجموعه جناح ها در دولت حاضر باشند به دلیل افزایش بیشتر وحدت نظر و نیاز مبرم کشور به وحدت نظر در نهایت به نفع کشور و تولید ملی خواهد بود.

زالی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب وتاکید بر افزایش همکاری دانشگاه وصنعت خاطرنشان کرد: نیاز اصلی ما در شرایط فعلی عزم ملی و وحدت نظر است، وحدت نظر نیز از هماهنگی دولت شروع می شود چرا که در چنین وضعیتی شاهد همکاری و حمایت همه قوا و مردم از برنامه های دولت خواهیم بود. وی با اشاره به مواردی که مقام معظم رهبری اخیرا در جمع مسئولین ودانشگاهیان بر آن تاکید داشتند افزود: هر چند رهبر انقلاب بارها بر موضوع اقتصاد مقاومتی و عزم ملی تاکید داشته اند اما در دیدارهای اخیرشان به موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه تاکید زیادی داشته اند چرا که به نظر می رسد بیراهه رفتن صنعت و دانشگاه به ضرر اقتصاد کشور است. اگر دانشگاه به کمک صنعت نرفته و هدف ما صرفا حضور دانشجویان در مراکز آموزش عالی و آموزش دهی صرف به آنها باشد نمی توان به حل مشکلات اقتصادی کشور امیدوار بود. زالی ادامه داد: در این شرایط نه تنها مشکلات اقتصادی کشور حل نمی شود بلکه در آینده ای نه چندان درو و بسیار کوتاه شاهد حضور جوانانی مایوس و ناامید در کشور خواهیم بود.

رئیس اسبق مرکز آمار ایران با ارائه مثالی درباره وضعیت بخش کشاورزی ایران وترکیه به قدس آنلاین گفت: با بررسی بخش کشاورزی امروز نسبت به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی متوجه افزایش تعداد دانشکده های کشاورزی می شویم. به طوریکه آن زمان حدودا پنج یا شش دانشکده کشاورزی داشتیم در حالی که اینک بیش از ۶۰ دانشکده کشاورزی در قالب های مختلف اعم از دولتی، آزاد یا پیام نور در کشور وجود دارد. جوانان تحصیلکردده، موفق ومستعدی از این دانشکده ها فارغ التحصیل می شوند اما در عمل و در مقام قیاس بین کشورهای ایران با ترکیه متوجه ضعف های اساسی کشورمان در این زمینه می شویم. وی درباره دلایل این ضعف ها بیان داشت: کشور ترکیه در طول دو دهه اخیر توانسته است علم و آموخته های آکادمیک را به صنعتش منتقل کند اتفاقی تا کنون در اقتصاد ما رخ نداده است. بی تردید لازم است مراکزی مانند دانشگاه ها با سازمان هایی از جمله برنامه و بودجه ارتباط برقرار کرده و درباره مشکلات کشور به تبین راهکار و راه حل بپردازند.

زالی با تاکید بر اهمیت برقراری ارتباط دو سویه بین دانشگاه و صنعت خاطرنشان کرد: این خلاء که در بسیاری ازحوزه ها دیده می شود باید به یکی از مهمترین فعالیتهای دولت دوازدهم تبدیل شود. به هر حال دولت دوازدهم باید به فکر باز کردن گره های اقتصادی کشور ناشی از اتکا به درآمدهای نفتی باشد که یکی از راهکارهای رسیدن به این مهم ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت است.

این استاد دانشگاه تهران با انتقاد از بزرگ بودن دولت در ایران اظهار داشت: متاسفانه بزرگ بودن دولت نیز مشکل بزرگی است که باید برای آن نیز تدابیر قابل توجهی اندیشید. در یک مقایسه کوتاه بین ایران وژاپن می بینیم که ‌تعداد کارمندان ژاپنی در مقایسه با کارمندان ایرانی در استخدام دولت نسبت به جمعیت این دو کشور یک بیستم است که متاسفانه این حجم بزرگ از دولت بد است. وی افزود: هر چند که نمی توان دولت را تعطیل کرد اما لازم است بخش خصوصی تقویت شده و بخش دولتی به آموزش بخش خصوصی بپردازد، مثلا در بخش کشاورزی در مقایسه ای گذرا بین ایران وترکیه می بینیم با اینکه ما از نیروهای توانمند تحصیل کرده خوبی در حوزه کشاورزی برخوردار هستیم وتشکیلات دولتی وسیعی هم داریم اما به جرات می توان گفت امروز قسمت عمده ای از بذر مورد نیاز کشور را از خارج وارد می کنیم درصورتی که ترکیه نسبت به ایران به لحاظ گستردگی منابع آموزشی و پژوهشی در سطح پایین تری قرار دارد اما به سایر کشورها بذر صادر می کند!

وزیر جهاد کشاورزی در دولت جنگ در خاتمه درباره دلایل موفقیت ترکیه در بخش کشاورزی به قدس آنلاین گفت: دلیل این موفقیت این است که دولت ترکیه امکان حضور بخش خصوصی در این عرصه را فراهم کرده است. مثلا موسسه سرم سازی رازی با سابقه طولانی در حوزه فعالیت خود به دلیل کمبود بودجه و اعتبارات قادر به انجام فعالیت های گسترده تری در این بخش نیست در حالی که باید بخش خصوصی در این بخش وارد شود تا بتوانیم به دستاوردهای خوبی رسیده و به یک صادر کننده در بسیاری از حوزه ها تبدیل شویم. بی شک برای اینکه دانشگاه به سمت درستی حرکت کند باید ابتدا بخش خصوصی تقویت شود و لازمه تقویت بخش خصوصی این است که دولت بسیاری از امور را به بخش خصوصی واگذار کند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۵۶۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار

امتداد - تمام ارکان نظام باید به دنبال تداوم سیاست ثبات ارزی باشند؛ چرا که راهکار علاج اقتصاد بیمار ایران این مقوله بسیار مهم است.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، آلبرت بغزیان؛ اقتصاددان در گفت‌وگو با خبرنگار ایبِنا در خصوص مدیریت بانک مرکزی بر بازار ارز و تاثیراتی که سیاست ثبات اقتصادی و ارزی در جلوگیری از سفته بازی به‌جا می‌گذارد، گفت: یکی از کارکرد‌های ثبات ارزی که طی سال گذشته توسط بانک مرکزی قابلیت خود را در اقتصاد به نمایش گذاشت، اهمیت تمرکز بر مسائلی است که به ثبات اقتصادی و ارزی منتهی می‌شود، بنابراین این موضوع علاوه براینکه در دستور کار بانک مرکزی است، باید یکی از الزامات مهمی باشد که تمام ارکان دولت‌ها به آن پایبند باشند تا اقتصاد کشور دچار مخاطرات جدی نشود که بی ثباتی ایجاد می‌کند.

وی یادآور شد: هر چند تنش‌های سیاسی و نظامی طی هفته‌های اخیر در مدت محدودی وضعیت بازار ارز را دچار مخاطراتی کرد، اما عدم دستکاری بانک مرکزی به صورت تعمدی درمسائل مرتبط با نرخ ارز نشان داد این بانک خواستار تداوم سیاست ثبات ارزی و اقتصادی است؛ به همین خاطر نیز نوسانات به تدریج کمتر شدند.

بغزیان در ادامه بحث یادآور شد: به دلیل تداوم سیاست‌های بانک مرکزی در موضوع ثبات ارزی در ماه‌های گذشته شاهد این واقعیت بسیار مهم در عرصه جامعه بودیم که مردم مدتی جویای نرخ ارز نبودند چرا که ثبات ارزی در دستور کار بود.

این اقتصاددان گفت: با اینکه در اجرای سیاست ثبات ارزی توسط بانک مرکزی نرخ دلار در بازار آزاد تفاوتی با نرخ ارز رسمی و دولتی داشت، اما به دلیل ایجاد اطمینان در مردم که بازار ارز نوسان ندارد کسی به دنبال خرید ارز و تقاضای کاذب نبود.

وی با بیان اینکه وجود ثبات ارزی باعث هدایت سرمایه‌ها به سمت بانک‌ها در حساب‌های بلند مدت و سرمایه گذاری در تولید و بورس شد، تاکید کرد: بنابراین این روند نشان می‌دهد تمام ارکان نظام باید به دنبال تحقق و تداوم سیاست ثبات ارزی و اقتصادی باشند؛ چرا که راهکار و علاج اقتصاد بیمار ایران، این مقوله بسیار مهم است.

بغزیان گفت: ثبات ارزی و بازگشت آرامش به اقتصاد و بازار‌ها منوط به رسیدن دولت به این درک است که نباید در کار بانک مرکزی دخالت کند، بلکه باید اجازه داده شود تا سیاست تثبیت در بانک مرکزی دنبال شود.

این اقتصاددان در پایان تصریح کرد: از سوی دیگر دولت نباید بابت رفع کسری بودجه و تامین نقدینگی مورد نیاز خود بانک مرکزی را تحت فشار قرار دهد، بلکه باید در این مسیر برای اجرای سیاست‌های بانک مرکزی همراه آن باشد تا زمینه برای مشارکت مردم در امر جهش تولید فراهم شود و سایر سیاست‌ها در بخش‌های مختلف نیز کارساز باشند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • واکنش معین به اعتراضات دانشجویی در آمریکا: دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتری در جامعه برخوردار هستند/ اعتراض آنها می‌تواند به تغییر سیاست‌های دولتها و حتی تغییر دولتها منجر شود
  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • بخش خصوصی؛ضدتحریم،ارزآور
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی هستند
  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • پول این کشور رکورددار بیشترین رشد در برابر دلار شد | خط جدید برای دلار آمریکا